Semester!

Aaah, kompade vid lunch, semestersuget var för hårt.

Drar till Stockholm om en timme, sen vidare till Visby och därefter Tallinn. Sen väntar 3 veckor av det ljuva livet, får lägenheten på Tisdag också.

Nästan orättvist hur mycket jag rular.

Hörs kanske på Måndag, om jag inte fastnar i Stockholm som vanligt. Puss hej!

Jag har sånt jävla flyt.

Faktiskt. Vaknade 04:42 (börjar 05:00) och tänker "fan, jag hinner ju om jag trycker på lite". Sagt och gjort, höll 190 från Gideonsbergspåfarten på E18 hela vägen bort till höjd med Wenströmska där jag kommer ifatt något som ser ut som en civilare och jag saknar ner till 140 för att rulla in bakom honom. Normalt sett har jag ALLTID god uppsikt bakåt men inte denna morgon och vad skådar mitt blåa öga när jag kollar lite snabbt i backspegeln för att byta fil?

Jo, en målad polisbil som antagligen har legat efter mig hela tiden.

"Kuken, vad jobbigt att cykla till jobbet i ett år", är min första tanke och jag börjar ögontjäna direkt genom att köra helt exemplariskt lagligt. Kör någon kilometer till på Suraleden och där åker blåljusen på någonstans i höjd med plantagen och herr konstapel knallar fram.

Följande dialog utspelar sig.

Polis: Godmorgon.
Jag: Mmm, hej hej.
Polis: Varför kör du så fort för?
Jag: Alltså, jag är sen som fan till jobbet, och jag är själv mellan 5 och 6 så det är viktigt att jag är där då.
Polis: Jaså? Vad är det för arbete då?
Jag: Jag är varumottagare, ICA Mälardalsfrysen, har bilar som ska lossa klockan 5.

Nu stegar hans kollega fram:

Polis 2: Ta och blås här till att börja med.
Jag: *blåser*
Polis 2: Ja, det där såg ju bra ut iaf.
Polis 1: Men man kan väl köra lite lagom fort, man behöver väl inte trycka plattan i mattan på det där viset?
Jag: Nejfan, absolut inte, men du vet hur det är när man har bråttom.
Polis 1: Mmm, visst. *tittar lite mer på körkortet*
Jag: *puls 190*
Polis 1: Ta och var lite rädd om det här i fortsättningen.
Jag: Absolut, tack som fan! *skiner upp*

Kan tillägga att jag log hela vägen till jobbet efter det och hastigheten är faktiskt inte överdriven, snarare tvärtom eftersom jag verkligen tryckte max hela vägen. Haha. Vad säger man? =)

Tänkte spela vidare lite på turen under eftermiddagen och köpte ett par trisslotter, vann 25 på den första och gick till en annan kiosk och tar ut en ny lott, vinner 25 på den och går till nästa, pang, 25 till, vinner 50 på och tar två nya på nästa. Där var dock turen slut, ingen miljon idag heller.

Nåväl, för övrigt var vi ut och åkte lite wakeboard samt gummiring igår, sjukt jävla kul att åka ring var det. Gick utav helvete.

Har även inhandlat lite nya kläder idag, två läckra ziphoods och ett par ljusa nudiejeans. Blir fint till på Fredag.

Öland blir sig aldrig likt igen.

Ska försöka rescensera midsommarhelgen så gott jag kan...

Fredag:

Tanken var att vi skulle rulla ut ur staden prick klockan 8, men så blev såklart inte fallet. Blev väl närmare 9 innan vi kom iväg. Nåväl, jag slapp till min stora glädje köra någon av sträckorna ner så det blev ju till att korka upp en Astrakan såfort jag fått glädjebeskedet. Äntligen igång.
Vi lyckades väl köra iallafall 5-10 mil innan det smäller till som fan i dörren bredvid Klabbe, ena sidorutan hade ramlat ned i dörren så det blev till att stanna på första bästa busshållplats för att försöka förankra rutan något sånär, annars skulle vi nog fått nackspärr deluxe allihop, men det var lugnt, Ratte hade ju såklart tagit med sig eltejp av någon anledning. Så det löste sig efter att plockat bort halva inredningen i dörren.
Timmarna går och det blir dax för pitstop på donken i Norrköping, vi var nog precis dom gästerna dom inte ville ha en Lördagmorgon, men efter lite lagom mycket trakasserier så var vi mätta och belåtna.

Ah, framme i Kalmar, nu började det närma sig och då kom såklart det klassiska midsommar vädret också. Det började såklart ösregna, men det rubbade inte vårat humör. Tvärtom, vi hade ju en megafon och efter lite snurrande i centrala Kalmar hade vi nog retat upp både en och annan. Ramsor som "alla är släkt med alla i Kalmar" och "inavel är poppis i Kalmar" duggade tätt ur våran megafon.
Det blev dax att inhandla midsommarmaten så vi valde med omsorg ut en stackars ICA-Närabutik någonstans i närheten av Ölandsbron, handlandet förflöt hyfsat smärtfritt förutom några kastade potatiser och ett ägg som råkade gå sönder i Henkes hand.

Vi fortsatte rulla över Ölandsbron och vidare upp mot Köpingsvik, där vi hade tänkt tillbringa helgen. Men i takt med att regnet öste ner så blev suget efter att ligga på en drängcamping i leran mindre och mindre. Men det löstes ganska lätt med ett par snabba telefonsamtal och vips hade vi kirrat en stuga på en ganska stor camping/stugby vid namn Ekerum någon mil söderut.

9 personer i en stuga gjord för 4 men det kändes faktiskt inte trångt på något sätt.
Nåväl, midsommaraftonen fortsatte som den brukar göra, vi partajade med våra enormt grymma grannar som var ett gäng från Gotland/Linköping, ett gäng med tyskar som jag lärde köra varenda VIK-ramsa som existerar såpass bra att dom fortfarande kunde dom utantill på Söndagsmorgonen, samt två barnfamiljer som faktiskt var rätt coola.

Jag, Jeppe och Ratten ville dock dra in till Borgholm och parta loss, sagt och gjort, vi fick tag på en taxi som körde oss till riktigt bra pris. Väl framme upptäcker vi att kön är väldigt lång till strandklubben som ska vara det hetaste och vi börjar genast söka efter alternativa vägar in vilket leder oss till taket på byggnaden. Det gick sådär. Vi fick snart en vakt efter oss, men det var lugnt, vi frågade helt enkelt bara efter vägen till Harrys och han pekade och visade oss, att vi hade klättrat upp taket spelade tydligen ingen större roll.

Fortsätter in på någon annan pub där man såklart bestället en Long Island det första man gör och efter det är mina minnen ganska så svaga, jag vet att vi åker svarttaxi hem men han måste ha tagit genvägen via Gotland för det tog helt sjukt lång tid.

Lördag:

Vaknar pigg som en lärka kl. 09:00 och är otroligt inte bakfull alls, det verkar faktiskt ingen av oss vara. Inte märkbart iaf. Nu är det riktigt vackert väder och vi startar dagen med att shakea loss lite vid frukostbordet till ett morgonrave.

Som sagt, vädret är toppen och vi ger oss snart av för lite turistande. Första anhalten får bli Sollidens slott, vi frågade lite löst folk om det var sant att Madde solade naken därinne men vi får mest leenden till svar. Vi måste alltså utforska själva. Ratte glider in först på pressleget och jag plankar in lite fint. Väl därinne syns inte röken av varken Madde eller Carl-Philip så jag snackar lite skit med en vakt och glider därifrån efter att ha ollat kungens gräsmatta lite fint.

Jag och Jeppe glider ut och tar en glass i solskenet medans dom andra glider in i parken. Allt är frid och fröjd tills det glider fram en lirare som verkligen exakt ser ut som urtypen av en tysk turist, "jag är polis säger han", jag lyckas få fram ett "ööh, vadå?" innan säkerhetspolisleget åker fram. Jahapp, vad är det nu då tänker man, det visade sig att vakterna inne vid slottet hade blivit lite oroliga för våra walkietalkies och slagit larm. Han tar mitt körkort och går iväg och ringer. Tanken slår mig efter en stund att det bara var 2 veckor sen jag blev tagen med en polisskjorta inne på BMB och att det kanske är lite sådär att gå runt och leka polis inne på Solliden någon vecka senare? Men det var lugnt, han bad oss bara att inte leka mer med dom där inne för att det drog lite onödig uppmärksamhet, hehe.

Vi glider tillbaka ut till parkeringen där korna verkar få ströva fritt vid sidan av vägen, dom måste vi ju leka med tänker vi och glider fram och klappar dom lite. Dock blev denna kviga mindre nöjd av att jag pillade lite på spenen så jag får en välriktad kospark på smalbenet. Det kändes sådär men var förmodligen rätt åt mig.

Vi glider in till Borgholm och glassar runt i solskenet, jag och Ratte får för oss att leka den gamliga klassiska leken "radiostyrd" som Filip & Fredrik körde i "Ursäkta röran" vi bygger om. Vilket går ut på att man går på varsin sida av gatan och lyder kommandon från den andra. Ganska kul faktiskt. Fick en del kramar av söta tjejer iaf. :D

Nåväl, dags att återvända till stugbyn och det blir dags för lite bad och minigolf samt hoppande på studsmatta. Helt störd vad kul det är med hopptält. Minigolfen gick väl sådär, har för mig att Jeppe vann och Ratte kom sist, jag kom väl trea eller nåt. På vägen ut från minigolfbanan hittar Ratte en trampbil åt mig, vilken jag lånar en stund och åker runt inne på mataffären med, dock var den ganska svårstyrd så jag höll på välta både chipshyllorna samt vykortsställningen.

Well, kvällen fortsätter i rask takt, det blir dags för att grilla igen och vi sitter lugnt och stilla och avnjuter våran middag tills Henke får för sig att sprätta potatissallad på mig, det slutar i ett enormt matkrig och Linda får spola av oss med vattenslangen. Efter det får jag för mig att jag ska bjuda grannarna på en "korv med bröd" med extra räksallad. Och vad det är kan ni nog gissa er till om ni känner mig rätt.

Nu börjar minnena bli lite diffusa men vi festar väl på rätt bra med tyskarna och gotlänningarna och drar till slut iväg till den lokala puben för campingen, mina förhoppningar var väl lite sådär men det visade sig att det var ett sjujäkla drag där och vi röjde på som vanligt. Men allting har ett slut och det är dags att knalla hem i natten, av någon anledning får vi sällskap av ett gäng vakter som var mer intresserade av att ragga på tjejer än att göra sitt jobb vilket leder till att jag får ett guldläge att sno deras golfbil. Tänkt och gjort och jag tog den och körde en liten runda men dom verkade faktiskt inte bry sig nämnvärt. Dom följde faktiskt med hela vägen till stugan där vi satt och trackade deras kåta vakthund som var mer intresserad att jucka på Oskar än att agera vakthund. Sådan husse sådan hund som någon sa i bilen hem sen.

Kvällen avslutades med en sedvanlig streaking av mig och Linda runt campingen där jag även hittade en glassgubbe att tillbringa natten med, i brist på annat fick han duga för natten.
Glömde visst att räkna av så att alla var inne i stugan för natten så jag råkade låsa ut Ratten, men det var lugnt, han klättrade in genom ett minimalt fönster och ramlade ner i Fridas säng. Hon vaknade dock inte ens.

Söndag:

Well, det blir Söndag och dags att packa ihop och dra. Tror det eller ej men vi lyckades faktiskt få stugan att se ut som ny igen, mycket tack vare vattenslangen. :)

Jobbig resa hem blev det sen, min frisedel från körning på vägen ner hade sin baksida och jag  fick köra hela vägen från Kalmar och hem, men det var ganska skoj ändå eftersom Jeppe körde andra bilen så det blev lite halvrace hela vägen hem. Många idiotomkörningar blev det. En kul anekdot som är värd att nämnas är grabbarna vi träffade vi matrasten som ville vara med och racea, det sista jag hörde från dom var "men ni ser ju helt jävla galna ut", det bar sig inte bättre än att dom var avhängda efter typ 2 kilometer.

Jaja, hem kom vi iaf och jag är fortfarande sliten som ett djur, men stort tack till Linda, Ratte, Oskar, Henke, Jeppe, Frida och Kattis och Klabbe för en helt enormt rolig helg!

Bilderna kommer upp på grymmast.net senare såfort Rattes burk är tillbaka från reparation, men sålänge kan ni spana in Lindas blogg på http://www.bakfull.info för ett litet urval av bilder. :D


Bungyjump is the shit...

Jorå, nu har jag hoppat både fallskärm och bungyjump och jag måste nog framhålla det senare som snäppet hetare, känslan när man närmar sig vattnet i dykställning från 50 meters höjd är svårslagen, speciellt när jag gjorde det enbart iförd ett par rosa trikåbyxor och fick ovationer från den månghövdade publiken nedanför. Ville upp och hoppa igen direkt efteråt.

Nåja, "vattendraget" blev faktiskt riktigt skojsigt, började Lördagen med lite grill och rödvin hemma hos Linda med Oskar, Ratte och Erik, redan där åkte trikåerna på och jag härjade runt lite på en lekplats med gungor och grejjer. Blev en del karaoke också. Sen knallade vi över till hennes granne och fulade oss lite. Dom tyckte inte jag var lik Mr. Smith? Hallå? Kolla Matrix igen för fan.

For därefter ner till Löga och träffade Adam och Dennis, alltid lika roligt att supa till med sina närmaste kollegor, hähä. Därefter kom bungyjumpet som följdes upp med lite härjande i en avstängd hoppborg och lite flummande i öltälten. Avslutade Lördagen lite lagom cp med att åka med polsk jordgubbsförsäljare hem till Salbohed, kom på ganska snart att det var en dålig idé eftersom han hade varken öl eller damsällskap hemma så han fick skjutsa tillbaka mig till stan igen.

Jobbade i Söndags, det var lite halvtungt eftersom jag hade Johans mongosöndag som innebär att man måste vara ungefär överallt. Vilket sög, eftersom jag var lite småbakis och sådär.

Snart midsommar, verkar som vi kommer dra ner ett gäng till Öland, det kommer bli fett fett fett. Håller tummarna på att jag slipper köra. Iaf dit.

Oh well, nu ska jag softa vidare på jobbet, blir att glida förbi mamma och pappa på vägen hem och käka deras abnormt goda pastasallad. Det gillar vi.

Jag tror jag är kär.

I den här:

http://www.blocket.se/vi/12209444.htm?ca=9_s

Bara 700k jag behöver. Sponsorer kan höra av sig på 0736630299.

För övrigt har jag lite ångest för jag har stökat till i Johans säng.

Men det är roligt att åka karusell.

Phew.

Längesen, igen.

Inte uppdaterat sen kryssen med stort K märker jag, den blev faktiskt riktigt bra. Kan mycket väl vara en av dom bättre. Följde upp den med ett grönalundbesök på Söndagen, lite lagom drängfulla jag och Johan...

Följde upp det med en om möjligt ännu stördare helg efter det, för min del blev jag tagen av civilpoliser inne på BMB efter att glidit runt i polisskjorta hela Lördagen, sen ringer polisen upp mig på Tisdagen och skrattar lite och berättar att han inte vill dra igång någon brottsutredning. Soft!

Sen fanns det andra i sällskapet som hamnade i fyllefinkan genom att ha plankat in på Konrad två(!) gånger genom nödutgången, samt somliga som roade sig med att springa runt polishuset nakna. Hehe.

Nåja, nu är det "vattendraget" som gället, kan mycket väl vara världens töntigaste evenemangsnamn. Men vafan, skitsamma. Var för övrigt nere en sväng igår men vädret var väl sådär lagom upphetsande.

Näfan, nu får det bli en sväng till solariet och köpa en pizza på hemvägen. Johan har dragit till Stockholm så nu måste jag fixa föda själv.

Grym sommar!

Aaaah, har äntligen återhämtat mig från kryssningen med stort K.

Den båtresan blir nog riktigt svårslagen, innehöll allt från klättrande utanpå båten, klättrande i livbåtskranar, klättrande i båtens skorsten, fall från ett våningsplan genom den berömda ringen i golvet, champagne, mer champagne, nerblodade hytter, kundvagnar nedför rulltrappor, kopiösa mängder fylla till jag vet inte vad, kommer nog gå skrönor om den här båtresan i år framöver...

Det skönaste kan ändå vara när vi kliver av båten och ser gröna lund på andra sidan, fan vad coolt, dit drar vi, så det slutade helt enkelt med att jag och Johan kommer hem 02:10 efter att bla. missat sista tåget hem, blivit avvisade från gröna lund, blivit nekade att köpa öl på ett ställe men gått tvärs över gatan och satt oss på det första stället och druckit upp ölen. Och allt detta i ett förbannat fint väder!

Nåväl, allting har ett slut och jag har gått och varit småbakis till idag ungefär, men nu är livet på topp igen!

Var för övrigt ner och skrev kontraktet på mitt nya penthouse som ligger äckligt mitt i city, lägenheten som kommer ge mig privilegiet att kalla till och med Ratte för lantis.

Gudskelov att det varit en lugn vecka på jobbet iaf, annars hade man nog varit ett vrak just nu.

Näfan, nu ska jag vänta på att Johan kommer hem så vi kan glida över till Henke på en liten sommarnattswhiskey...


Fredag!

Puh, det är jobbigt att "blogga", hinner inte riktigt med märker jag.

Har varit i Helsingborg och jobbat i veckan, kom hem igår kväll, 4 timmar och 20 minuter aktiv körtid med en Volvo S40 2,4 Automat, rätt hyfsat ändå va?

För övrigt blev förra Lördagen riktigt sjuk, började med massa öl och grillning på Djäkneberget med lite GSU-folk samt även några från VC, fortsatte med hemmagjorda rökbomber, eldning av kroppsbehåring, fotboll på stan, antastande av stackars pilotflickor på Pitchers för att slutligen landa på Konrad. Nåväl, en heldag blev det iaf.

Imorgon är det dags för kryssning, 22 grabbar och en finlandsbåt. Blir bra det där!

RSS 2.0